Ιατρική στην Αγγλία


Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του ενδιαφέροντος φοιτητών να σπουδάσουν ιατρική στην Μ. Βρετανία είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο (ειδικότητα). Συνήθως είναι φοιτητές που έχουν ήδη περάσει ιατρική στην Ελλάδα και αποφασίζουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό μετά από την διαπίστωση τους ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της Αγγλίας έχει να τους προσφέρει πολλά παραπάνω σε σχέση με το αντίστοιχο ελληνικό. Πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι για να σπουδάσει κάποιος ιατρική στην ΑΓΓΛΙΑ δεν είναι ακατόρθωτο άλλα θέλει σίγουρα έναν άριστο βαθμό απολυτηρίου λυκείου, καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας που να αποδεικνύεται είτε με proficiency of Cambridge, είτε και με άλλα proficiency που αναγνωρίζονται από το εκπαιδευτικό σύστημα της Αγγλίας, είτε με την πιστοποίηση IELTS και τέλος με την ειδική εξέταση UKCAT την οποία πρέπει να δώσουν όλοι οι υποψήφιοι φοιτητές ιατρικής της Αγγλίας.
Ωστόσο η αιτήσεις για την ιατρική είναι πιο εξειδικευμένες σε σχέση με τις υπόλοιπες ειδικότητες και απαιτείται να γίνουν με μεγάλη υπευθυνότητα και συνέπεια προκειμένου να μην χάσετε πολύτιμο χρόνο. Οι φοιτητές περνούν συνήθως και από συνέντευξη από το Πανεπιστήμιο πριν λάβουν τελικά μια θέση στο πανεπιστήμιο.
Στον εκπαιδευτικό όμιλο City School σας προετοιμάζουμε κατάλληλα και γι την εξέταση UKCAT άλλα και για την συνέντευξη που θα χρειαστεί να δώσετε στο πανεπιστήμιο την οποία την δίνεται στον χώρο μας για είστε σίγουροι ότι κάθε στιγμή θα ήμαστε δίπλα σας για μας σας βοηθήσουμε σε οτιδήποτε χρειαστείτε.

 


Η μεταπτυχιακή ιατρική εκπαίδευση και κυρίως το εκπαιδευτικό μοντέλο της ειδίκευσης της Μ.βρετανιας παρουσιάζει μεγάλες διάφορες σε σχέση με την Ελλάδα.
Στην Ελλάδα μέχρι τώρα ισχύουν τα εξής:
Ένας νεαρός γιατρός μετά το πτυχίο πρέπει να ολοκληρώσει υποχρεωτικά την υπηρεσία υπαίθρου (περίπου 1 1/2 χρόνο) και εάν υπολογίσουμε και την αναμονή για την ειδικότητα από 1- 3 χρόνια στην καλύτερη περίπτωση τότε είναι προφανές το γεγονός ότι ένας νέος γιατρός αποσύρεται από την συστηματική εκπαίδευση της ιατρικής για 5 χρόνια. Αντί δηλαδή τα χρόνια μετά το πτυχίο να είναι χρόνια εντατικής πρακτικής εκπαίδευσης στην ουσία αναλώνονται χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο. Το σύστημα της χώρα μας με άλλα λόγια δημιουργεί εξαρχής υποψηφίους με σημαντικές ελλείψεις, οι οποίοι καλούνται να ειδικευτούν τη στιγμή που έχουν απολέσει θεμελιώδεις γενικές γνώσεις ιατρικής, λόγω του χαμένου χρόνου εκπαίδευσης. Για να μην αναφερθούμε βέβαια και στα ανεπαρκή προγράμματα εκπαίδευσης, στην ανομοιογένεια των εκπαιδευτικών κέντρων και στην ανομοιογένεια των εκπαιδευτών.
Το εκπαιδευτικό σύστημα ειδικοτήτων της Μ. Βρετανίας είναι αρκετά δημοφιλές αυτήν την στιγμή στην χώρα μας καθώς αρκετοί νέοι γιατροί καταφεύγουν στο βρετανικό σύστημα υγείας. Με βάση τις νέες αλλαγές στο σύστημα υγείας της Αγγλίας ένας νέος γιατρός με την λήψη του πτυχίου του μπορεί να πάρει ειδικότητα χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές, μέσα από μια συγκεκριμένη σειρά βημάτων που πρέπει να ακολουθηθούν.
Ο εκπαιδευτικός Όμιλος City School αναλαμβάνει υπεύθυνα και με την μεγάλη εμπειρία που έχει στο συγκεκριμένο αντικείμενο, να υποβάλει ΑΙΤΗΣΕΙΣ ιατρών για ειδικότητα στο βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα υγείας καθώς επίσης αναλαμβάνει την έγγραφη ιατρών με ή χωρίς ειδικότητα στα GMC, GDC και NMC της Μ.Βρετανίας.

 

eXTReMe Tracker